• FjallRaven Greenland Wax Bag

  Referentie: F79061

  Greenland Wax is een wax voor kleding vervaardigd uit G-1000 stof.  Met de Wax Bag kan je het stuk wax gemakkelijk en veilig meenemen zonder dat het andere spullen aantast.

  Meer details

   26,95

  Vergelijken

  Deze Wax Bag is gemaakt van G-1000 materiaal en is bij voorzien van een blok wax van 100 gram. Aan de binnenzijde van het zakje bevinden zich de waxinstructies.

  Door het variëren met de hoeveelheid wax kun je de functie van het G-1000-kledingstuk of product aanpassen aan verschillende weersomstandigheden en activiteiten. Bijvoorbeeld:

  • Wandelen zonder rugzak: Versterk de naden met wax om het jack extra waterdicht en slijtvast te maken.
  • Wandelen met rugzak: Wax de voorzijde van het jack. Jouw lichaamswarmte wordt bij de rug afgevoerd en de voorzijde beschermt je tegen weer en wind.
  • Wandelen in warme klimaten. Was het kledingstuk op 40 graden in de wasmachine. Het resultaat is een luchtig en comfortabel kledingstuk dat optimaal ventileert.

  G-1000 kleding is winddicht, sneldrogend en heel duurzaam. Door jouw kledingstukken te impregneren met Greenland Wax:

  • Kun je ze aanpassen aan diverse weersomstandigheden en activiteiten
  • Maak je de kleding water- en vuilafstotend
  • Verhoogt de duurzaamheid en levensduur van een kledingstuk

  De wax is gemaakt van: 65% Parrafin, 35% Beewax

  G-1000 producten waxen

  Veel wax maakt een kledingstuk sterk en goed bestand tegen weer en wind. En als je kleding weer wast, krijg je een koeler kledingstuk met een goed ademend vermogen. Na twee of drie wasbeurten kun je opnieuw jouw kleding waxen.

  Greenland Wax bestaat uit paraffine en bijenwas. Met één blok van 100 gram kun je ongeveer tien kledingstukken waxen.
  1. Aanbrengen: Wrijf de blok Greenland Wax met lange halen over de stof, zodat er een dunne, gelijkmatige laag komt. Zorg dat je alle delen van de stof impregneert.
  2. Smelten: Je kunt de wax op drie manieren in het stof smelten, wax smelt bij een temperatuur van ongeveer 55-60 °C. De eerste manier is met een strijkijzer op lage stand zonder stroom. Vergeet niet om het strijkijzer schoon te maken voordat je het voor een ander kledingstuk gebruik. De tweede manier is met een haardroger. De derde manier is boven een campingbrander. Houd het kledingstuk enkele centimeters gestrekt boven de vlammen en beweeg het heen en weer. Begin ver weg en kom langzaam dichter bij, totdat je ziet dat de wax smelt. Let erop dat het niet verbrandt.

  Tip: Wil je de stof beter waterafstotend maken? Dan kun je beter het waxen een paar keer herhalen in plaats van een dikke laag aan te brengen. Dit is handig voor kwetsbare delen in de kleding, zoals de capuchon en de schouders (als je een rugzak draagt), knieën en zitvlak.

  Let op: G-1000 kleding met dons of een synthetische vulling en kledingstukken met een hydratic voering of een combinatie van stoffen moet je met extra zorg waxen.

  Artikelnummer: F79061
  Categorie:
  Tag:
  Merk
  Maat
  • One Size

  Alternatieven